In de (nabije) toekomst kiest Groot-Britannië er voor om te stoppen met rechtspraak door rechters, maar ligt dit in de handen van een televisieprogramma, waarbij de kijker kan kiezen of de verdachte schuldig of onschuldig is. De verdachte van een (fatale) misdrijf wordt in Cel 1 opgesloten. Een kleine ruimte, met een bed en een toilet. Je mag alleen nog maar beperkt contact hebben met een vast therapeut, en verder met niemand. Na iedere nacht kom je in een andere cel terecht, steeds kleiner, kouder, benauwender. De dagen lijken heel lang te duren. In iedere cel is er wel iets om je te doen breken. Uiteindelijk kom je in Cel 7 terecht. Midden in deze cel staat de elektrische stoel als herinnering dat dit je laatste dag kan zijn.
In het programma ‘Dood Is Gerechtigheid’ worden er dagelijkse updates gegeven over de gevangenen, wordt er gediscussieerd over je jeugd en school, vrienden en wat je tot de daad heeft gedreven.
De hoofdpersoon, de 16-jarige Martha Honeydew, heeft bekend een beroemd persoon, Jackson Paige te hebben vermoord. Zij staat zelfs met het wapen in de handen als de politie ter plaatse verschijnt. Toch lijken er veel dingen niet te kloppen.
Het boek laat het gevaar zien die de invloed van de (sociale) media kan hebben, zeker gelinkt met de mogelijkheden om bewijzen te vervalsen of zelfs te laten verdwijnen. In de diverse hoofdstukken zien we steeds een wisselende perspectief, en soms beleven we eerdere gebeurtenissen met Martha mee.
Door de vlotte schrijfstijl van Drewery leest het boek lekker vlot weg,